Glas Hrvatske

07:39 / 12.04.2022.

Autor: Branimir Njikoš

“Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha” u Zaprešiću i Zagrebu

Otvaranje izložbe “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha”

Otvaranje izložbe “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha”

Foto: snimka zaslona / hrvatskiglas-berlin.eu

U Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Zaprešiću 8. travnja 2022. otvorena je Međunarodna likovna  izložba Iserlohn – Essen – Zaprešić – Podgorač – Novi Sad – Sovići “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha”. Istoimenu likovnu radionicu istoga su dana Ankica i Ante Karačić održali u Centru za odgoj i obrazovanje “Goljak” u Zagrebu.

U današnje vrijeme, kada se svi premalo smijemo, trebali bismo osvijestiti misao da je dan bez osmijeha izgubljen dan. Izložba “Mudrost osmijeha, a ne podsmijeha” budi optimizam kroz šarenilo boja i raznolikih likovnih ostvarenja, kojima se šalje poruka da kojim god putem krenuli, važno je ne izgubiti osmijeh i vjeru.


Nakon što je žiri pregledao sve likovne radove, u zaprešićku školu ih je pristiglo više od 400. Otvorenju izložbe prisustvovali su organizatori likovnog natječaja, likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić iz Iserlohna te Lara Herceg, voditeljica službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatskog iseljeništva.

Galerija
Otvaranje izložbe u Zaprešiću, Foto: snimka zaslona/hrvatskiglas-berlin.eu
Otvaranje izložbe u Zaprešiću, Foto: snimka zaslona/hrvatskiglas-berlin.euIzložba u Zaprešiću, Foto: snimka zaslona/hrvatskiglas-berlin.eu

Karačići posjetili Centar za odgoj i obrazovanje „Goljak” u Zagrebu


U likovni natječaj “Mudrost osmijeha a ne podsmijeha” uspješno su se uključili i učenici Centra za odgoj i obrazovanje “Goljak” u Zagrebu, pod vodstvom vjeroučiteljice Ljubice Bosilj, gdje su 8. travnja likovnu radionicu s učenicima od 5. do 8. razreda održali Ankica i Ante Karačić.


Radionica je bila izuzetno motivirajuća, interaktivna i zanimljiva, a učenici su u skladu sa svojim mogućnostima pokazali volju, trud i svoju umjetničku notu. Bilo je to pravo druženje otvorenog srca, u smijehu i učenju.


(Izvori: Martina VelikovMirta Bartolović)

Galerija
Likovna radionica na Goljaku, Foto: Mirta Bartolović/ustupljena fotografija
Likovna radionica na Goljaku, Foto: Mirta Bartolović/ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!