Glas Hrvatske

12:52 / 23.05.2023.

Autor: Branimir Njikoš

Mostarske mažoretkinje osvojile zlato na Međunarodnom mažoret kupu nacija

Nagrađene mažoretkinje

Nagrađene mažoretkinje

Foto: snimka zaslona / HMS

Mostarske mažoretkinje sudjelovale su na I. Međunarodnom mažoret kupu nacija koji se ove godine održao u Puntu na otoku Krku od 19. do 21. svibnja ove godine.

I. Međunarodni kup nacija organiziran je u sklopu Državnog prvenstva mažoretkinja Republike Hrvatske na kojem je sudjelovalo oko 1500 mažoretkinja dok su na Kupu nacija snage odmjerile 19 formacijskih i 13 neformacijskih kategorija.


Na ovom natjecanju Mostarske mažoretkinje su se predstavile sa svojim juniorskim timom u kategoriji pompom. Izvedba Mostarki je izazvala ovacije mnogobrojne publike, ali i oduševljenje sudačke struke koji su ih nagradili najvećim ocjenama i uvjerljivo odnijele pobjedu i zlatni pehar.

Mostarske mažoretkinje

Mostarske mažoretkinje

Foto: snimka zaslona / HMS

Osim vrhunske organizacije, posebno se istaknuo sportski duh kako na borilištu tako i na tribinama.


Cjelokupni program trajao je 3 dana i održavan je po kategorijama, dok je grad Punat bio prepun raznovrsnog popratnog programa na raznim lokacijama.

Zajednička slika natjecateljica

Zajednička slika natjecateljica

Foto: snimka zaslona / HMS

- Izuzetno smo ponosni na još jedan veliki uspjeh naših djevojaka i sretne smo sto je naša ovogodišnja generacija imala priliku odmjeriti snage s kolegama iz regije – rekla je Anja Puhalo Nikolić, voditeljica Mostarskih mažoretkinja.


Nakon povratka sa ovog natjecanja Mostarske mažoretkinje očekuju novi nastupi za kraj sezone na kojima će pokazati svoje umijeće i mostarskoj publici.


(Izvor: HMS)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!