Glas Hrvatske

23:53 / 26.07.2021.

Autor: Branimir Njikoš

Mladi iz njemačkog grada Vacha boravili u Vukovaru

Vukovarski vodotoranj

Vukovarski vodotoranj

Foto: snimka zaslona / facebook

Zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac primio je jučer mlade i gradonačelnika njemačkog grada Vacha Martina Müllera, koji su desetak dana boravili u Vukovaru. 

Riječ je o projektu međunarodne suradnje koji Grad Vukovar zajedno s njemačkim gradovima Geisa i Vacha provodi još od 2014. godine. Naime, nakon rata, Udruga Caritas iz grada Geisa prvi je put bila u Vukovaru kako bi pružila pomoć. Solidarnost je urodila partnerstvom i prijateljstvom pa se tako od 2014. godine zajedno s Franjevačkim samostanom i samostanima i crkvama s područja gradova Geisa i Vache provodi projekt čiji je cilj da mladi iz Hrvatske i Njemačke upoznaju druge kulture i zemlje, sruše predrasude te stvaraju nova poznanstva.


- Veseli nas provedba ovakvog projekta međunarodnog karaktera kojim doprinosimo razvoju dječjih znanja i iskustava. Projekt zasigurno ima budućnost i nastavit ćemo ga razvijati, jer učenje o raznim kulturama i stvaranje internacionalnih prijateljstava koja ostaju zauvijek bitno je za naše mlade - poručio je zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.


Gradonačelnik Martin Müller zahvalio je Gradu Vukovaru na gostoprimstvu istaknuvši kako Vukovar iz godine u godinu postaje sve ljepši.


Mladi iz grada Vacha proveli su u Vukovaru deset dana sudjelujući u brojnim aktivnostima, poput uređenja Vukovarske ade, čišćenju dvorišta Gradskog muzeja i sličnih, a tijekom svog boravka posjetili su memorijalna i kulturna mjesta u Vukovaru i okolici.


(Izvor: HINA)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!