Glas Hrvatske

17:30 / 07.03.2023.

Autor: Tomislav Šikić

Međunarodni dan žena s ''Utjecajnim hrvatskim ženama''

Nagrada CWNMHZ

Nagrada CWNMHZ

Foto: CWNMHZ / ustupljena fotografija

Žensko poduzetništvo, rodna ravnopravnost i društvena pravednost te ženska uloga u očuvanju hrvatskog identiteta u Hrvatskoj i inozemstvu bit će u fokusu šeste međunarodne konferencije ''Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!'' pod geslom 'Njezina snaga', u Zagrebu, 8. ožujka, 2023. u organizaciji Croatian Women’s Network™/Mreže hrvatskih žena.

Konferencija u Zagrebu

Konferencija u Zagrebu

Foto: Mreža hrvatskih žena / ustupljene fotografije/kolaž

Na konferenciji će govoriti mnogobrojni hrvatski i međunarodni ugledni predavači, gosti i visoki uzvanici, a otvorit će je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman.


Na konferenciji sudjeluju i dobitnice nagrada ''Utjecajne hrvatske žene'' koje pomiču granice u područjima kojima se bave i promiču rodnu ravnopravnost u suvremenom digitalnom dobu te ženski identitet u društvu, poput mr. sc. Jadranke Lukete-Marković, pčelarske majstorice i apiterapeuta, predavačice i mentorice na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu i u Inkluzivnoj školi ekološkog i konvencionalnog pčelarenja, mr. Lidije Kovařίk, direktorice Muzeja iluzijske umjetnosti u Pragu, književnice i životne trenerice, autrice knjige ‘’Živimo život svojih snova’, Dijane Katice, predsjednice Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj ''Klub članova selo'' i producentice Dalije Alić, koja će otvoriti temu postizanja ravnopravnosti, inkluzivnog i održivog okružja u digitalnom dobu.


Osnivačica CWN™/MHŽ Caroline Spivak ističe da Mreža na Međunarodni dan žena želi proslaviti ženska postignuća, upozoriti na važnost rodne ravnopravnosti i takvim vrijednostima utjecati na mnogobrojne zajednice u kojima žive hrvatske žene.


Spivak je odlučila pokrenuti promjene i potaknuti žene da se odvaže na poslovne poduhvate te da za to budu nagrađene. Projekt već šest godina povezuje žene iz cijeloga svijeta, a sve one imaju zajedničko podrijetlo – dolaze iz Hrvatske.


Croatian Women’s Network™/Mreža hrvatskih žena na Međunarodni dan žena, 8. ožujka, s početkom u 19 sati dodjeljuje nagrade ''Utjecajne hrvatske žene'' u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu.


Konferencija i svečana dodjela nagrada održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, Hrvatske matice iseljenika, Dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva turizma i Turističke zajednica grada Zagreba.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!