Glas Hrvatske

10:36 / 03.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Maraton Krajevima naših predaka ’22.

Moto maraton "Putevima naših predaka '22."

Moto maraton "Putevima naših predaka '22."

Foto: Moto klub Veterani - Croatia / ustupljene fotografije/kolaž

Moto klub Veterani - Croatia (MKVC) organizira motomaraton Krajevima naših predaka ’22. povodom izgradnje i puštanja u promet mosta Pelješac.

Maraton će se održati smjerom od Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru - Bogdanovci - Nuštar - Vinkovci i dalje autocestom Županja - Zagreb - Pirovac do Vodica (prvi dan 4. kolovoza) i drugi dan 5. kolovoza autocestom Pirovac - Ploče preko mosta Pelješac do brda Srđ iznad Dubrovnika te potom natrag do Livna na moto susret u organizaciji Moto kluba Vukova za vrijeme obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja".


Cilj motomaratona Krajevima naših predaka ’22. je sjećanje na sve poginule hrvatske branitelje te zahvala svim preživjelim braniteljima za obranu i oslobađanje područja na Južnom bojištu za vrijeme Domovinskog rata te promoviranje novoizgrađenog mosta, odnosno moto turizma i Hrvatske kao sigurne europske zemlje lijepih cesta s izrazito bogatom kulturnom, povijesnom i prirodnom baštinom. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!