Glas Hrvatske

11:22 / 20.07.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Ljetni projekti Hrvatske matice iseljenika

Fotografije s jutarnjih radionica

Fotografije s jutarnjih radionica

Foto: Snježana Radoš / Matis.hr

U Novom Vinodolskom, primorskom ljetovalištu bogate kulturne prošlosti, 18. srpnja započela je 29. Mala škola hrvatskoga jezika i kulture u organizaciji Hrvatske matice iseljenika.

Temeljni je cilj Škole da djeca koja žive izvan Hrvatske, u zajedništvu s djecom iz različitih mjesta u Hrvatskoj, unaprijede svoje znanje hrvatskog jezika te upoznaju kulturnu i prirodnu baštinu kraja u kojemu borave.


Program škole odvija se u Domu Crvenog križa grada Zagreba Hostelu Villa Rustica do 29. srpnja, a djeca sudjeluju u raznim kreativnim igraonicama-radionicama (jezična, kulturološka, likovna, novinarska, lutkarska, dramska i filmska) te nizu sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja.


Ovogodišnji je program okupio 80 polaznika u dobi 9-16 godina iz 14 europskih i prekooceanskih zemalja: SAD-a, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Irske, Italije, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva (Sjeverne Irske, Škotske, Engleske), Luksemburga, Njemačke, Austrije, Švedske, Poljske, Makedonije, Crne Gore i Kosova.


(Lada Kanajet Šimić)


Fotografije s jutarnjih radionica

Fotografije s jutarnjih radionica

Foto: Snježana Radoš / Matis.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!