Glas Hrvatske

12:35 / 18.07.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Ljetna škola hrvatskog folklora

Ljetna škola hrvatskog folklora

Ljetna škola hrvatskog folklora

Foto: Matis.hr / ustupljena fotografija

Hrvatska matica iseljenika (HMI) poziva zainteresirane da se uključe u Ljetnu školu hrvatskog folklora koja se održava u Zadru od 1. do 12. kolovoza.  

Ovogodišnja Ljetna škola - Alpska zona ima tri grupe: ples, tambure i tradicijska glazbala.


Programski joj je voditelj Andrija Ivančan koji vodi i ples. Tambure vodi Tibor Bun, gost predavač je maestro Siniša Leopold, a tradicijska glazbala vodi Vjekoslav Martinić.


Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen, pa Matica najavljuje kako će po prijemu odgovarajućeg broja prijavnica zatvoriti poziv. Ipak, budu li mjere u vrijeme održavanja Škole dopuštale, bit će moguće prijave i za dodatne sudionike s liste čekanja.


Uvjeti za dolazak na Školu su negativan nalaz PCR testa (ne stariji od 72 sata) ili antigenski brzi test (ne stariji od 48 sati) ili potvrda o cijepljenju odnosno preboljenju covida u razdoblju šest mjeseci prije početka Škole te ispunjen upitnik i potpisana izjava pri samom dolasku na Školu uz pridržavanje protokola glede sprječavanja pandemije za Matičine programe i za boravak u hostelu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!