Glas Hrvatske

09:51 / 27.03.2020.

Autor: Klara Špančić

Koronavirus u Hrvatskoj - novi podatci

(Foto: hrt.hr)

(Foto: hrt.hr)

Foto: - / HRT

Koronavirusom je u Hrvatskoj zaražena 551 osoba, što je 70 više novozaraženih u posljednja 24 sata. Ozdravilo je 37 osoba, objavljeno je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u 9 sati.

Prosječna dob bolesnika je 48,2 godine. 54% bolesnika su muškarci, a postotak bolesnika iznad 60 godina je 25%. Dosad je obavljeno ukupno 4.482 testiranja. Tri su osobe preminule. 

- Dobro je jer je linearni rast, a ne eksponencijalni - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i dodao kako je 37 osoba izliječeno.

- To ulijeva nadu i nadam se da će našim zajedničkim naporima doći do još izliječenja - kazao je Beroš. 

Ministar Davor Božinović istaknuo je kako se građani sve više pridržavaju mjera stožera, pa je potvrdio da će dopustiti rad specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, a kako bi se pomoglo hrvatskoj proizvodnji.

Božinović je zatražio od lokalnih stožera da učine sve kako bi se mjere epidemiologa poštivale. Dopustit će se i rad prodavaonica građevinskog materijala u Zagrebu i Krapinsko-zagorskoj županiji kako bi se mogle sanirati posljedice potresa.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo dr. Krunoslav Capak u današnjoj emisiji Prvog programa Hrvatskog radija, "U mreži Prvog", kazao je da naša krivulja i dalje raste, ali kada se pogleda dnevni broj oboljelih onda se "dobro držimo".

Jučer u Hrvatskoj još dvije žrtve koronavirusa - u Slavonskom Brodu umrla je 65-godišnja žena, a u Zagrebu 74-godišnji muškarac. Oboje su bili onkološki bolesnici. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!