Glas Hrvatske

11:19 / 07.02.2022.

Autor: David Rey

Konferencija o hrvatskim zajednicama u Boliviji

Pozivnica Hrvatsko-hispanskog društva

Pozivnica Hrvatsko-hispanskog društva

Foto: David Rey / Glas Hrvatske

Hrvatsko-hispansko društvo 8. veljače u Zagrebu organizira predavanje o hrvatskim zajednicama u Boliviji u okviru svog ciklusa tribina Hispanski svijet. Posebni gost je ing. Robert Jakubek, počasni konzul Republike Hrvatske u Santa Cruz de la Sierri, Bolivija.

Uoči konferencije članovi hrvatskih zajednica u Boliviji pozdravljaju inicijativu Hrvatsko-hispanskog društva.


Rubén Harasic, predsjednik Hrvatskog društva Cochabamba ističe: - Iznimno mi što ćete zajedno s našim konzulom gospodinom Robertom Jakubekom predstaviti našu veliku hrvatsko-bolivijsku zajednicu na tribini koja će se održati 8. veljače. U ime Hrvatskog društva Cochabamba želim vam puno uspjeha u upoznavanju naših bolivijsko-hrvatskih sunarodnjaka, njihovih potreba i postignuća u našoj voljenoj i dalekoj domovini Hrvatskoj. Od srca Vam zahvaljujem u svoje osobno ime i u ime Hrvatskog društva Cochabamba te Vam šaljem veliki pozdrav. 

Robert Jakubek

Robert Jakubek

Foto: David Rey / osobna arhiva/archivo personal

- Prošlo je više od stotinu godina od dolaska prvih Hrvata u ove krajeve, obilježenih gostoprimstvom i ljubavlju prema poslu. Poteškoće  koje su doživjeli na ovom prostoru iznjedrile su nevjerojatne anegdote. Nažalost, blijede s protokom vremena. Poznavajući duh ljubavi koji David Rey gaji prema hrvatskom iseljeništvu, 8. veljače razgovarat će s počasnim konzulom Republike Hrvatske u Santa Cruzu de la Sierri Robertom Jakubekom. Na tribini će govoriti o hrvatskim zajednicama u Boliviji. U ime Hrvatskog društva za uzajamnu pomoć Oruro želimo vam puno uspjeha - ističe dr. Gonzalo Nigoević Heredia, predsjednik Hrvatskog društva za uzajamnu pomoć Oruro.

Oruro

Oruro

Foto: David Rey / osobna arhiva/archivo personal

- Hrvatska zajednica Cochabamba, Bolivija, pozdravlja inicijativu Davida Reya i Hrvatsko-hispanskog društva. Pozivom našeg počasnog konzula Roberta Jakubeka na tribinu koja će se održati 8. veljače, razgovarat će o našim hrvatskim zajednicama u Boliviji. Naša zajednica nastoji povratiti baštinu svih onih iseljenika koji su došli iz Hrvatske sa snom da potraže bolje dane za svoj život i nastanili se u Boliviji, odabravši je da ovdje ostave svoje potomstvo. Iseljenici koji su se istaknuli u svim područjima našeg društva, stvarajući jedinstvenu zajednicu vrijednu poštovanja za svoj trud, rad, trgovinsku i javnu djelatnost. Sada se mi, njihovi potomci okupljamo kao ljudi željni sačuvati svoje običaje, vrijednosti i ljubav prema domovini. A zašto to ne reći, i za povratak naših potomaka. Na taj se način u našoj zajednici promiču kulturne, društvene i akademske aktivnosti koje čuvaju običaje, vrijednosti, jedinstvo i obznanjuju osjećaj solidarnosti i interesa za ujedinjenje kroz zajedničku vezu koja je njihova krv, njihova ljubav prema svojim precima i svojoj hrvatskoj baštini. U svoje ime i u ime Hrvatske zajednice Cochabamba, želimo vam puno uspjeha na ovoj tribini - kaže Lluvitza López Golac, predstavnica Hrvatske zajednice Cochabamba.


Cochabamba

Cochabamba

Foto: David Rey / osobna arhiva/archivo personel

La Paz

La Paz

Foto: David Rey / osobna arhiva/archivo personal

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!