Glas Hrvatske

10:34 / 13.12.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Konferencija Kinesko-hrvatska sportska suradnja

Kina/Hrvatska

Kina/Hrvatska

Foto: kolaž / Pixabay

Online konferencija Kinesko-hrvatska sportska suradnja (China-Croatia sports cooperation) održat će se od 11 do 12 sati. Zajednički je organiziraju Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj s ciljem razmjene informacija i daljnjega međusobnoga povezivanja i buduće suradnje u području sporta.

Jedna od tema konferencije Kinesko-hrvatska sportska suradnja bit će i priprema za Zimske olimpijske igre u Pekingu koje će se održavati od 4. do 20. veljače 2022.


Konferenciju će otvoriti prof. dr. sc. Damir Knjaz s Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te član Vijeća Hrvatskoga olimpijskoga odbora koji će se osvrnuti na aktualne projekte koje KIF provodi s partnerskim institucijama u Kini. Nakon pozdravnih govora ravnatelja Uprave za sport pri Ministarstvu turizma Republike Hrvatske dr. sc. Krešimira Šamije i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa, na skupu će uslijediti kraća izlaganja predsjednika Hrvatskoga olimpijskoga odbora dr. sc. Zlatka Mateše i Qi Qianjina, veleposlanika NR Kine u Republici Hrvatskoj.


U okviru konferencije bit će prikazan i kraći video-film o sudjelovanju hrvatskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama. Konferencija će završiti kraćim izlaganjem rektora prof. dr. sc. Damira Borasa.


Program online konferencije možete pratiti putem platforme Zoom, na poveznici:

https://us02web.zoom.us/j/86853357757?pwd=TFFKclMzajMxTElxanRHNTFxbnF3dz09

Meeting ID: 868 5335 7757

Passcode: 874378 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!