Glas Hrvatske

08:08 / 06.08.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Klub Hrvata u Paragvaju posjetio Hrvatsku maticu iseljenika u Zagrebu

Klub Hrvata u Paragvaju u sjedištu Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu

Klub Hrvata u Paragvaju u sjedištu Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu

Foto: snimka zaslona / matis.hr

U sjedištu Hrvatske matice iseljenika u Zagrebu, 4. kolovoza 2022. održan je zajednički sastanak predstavnika Hrvatske matice iseljenika, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske s izaslanstvom Kluba Hrvata u Paragvaju.

Klub Hrvata u Paragvaju predvodili su predsjednik Mario Kriskovich i glavni tajnik Kevin Kriskovich, Hrvatsku maticu iseljenika predstavljao je zamjenik ravnatelja dr.sc. Ivan Tepeš, a Središnji državni ured za Hrvate izvan RH savjetnica s posebnim položajem za pitanja hrvatskog iseljeništva/dijaspore Croatiana Gregurić.


Održani sastanak rezultat je pojačane međusobne suradnje i aktivnosti između hrvatskih državnih institucija i udruga paragvajskih Hrvata koji su intenzivirani tijekom 6. susreta hrvatskog iseljeništva Južne Amerike održanog u glavnom gradu Paragvaja Asuncionu koncem ožujka ove godine.

dr. sc. Tepeš primio zahvalnicu

dr. sc. Tepeš primio zahvalnicu

Foto: snimka zaslona / matis.hr

S vremenskim odmakom od nekoliko mjeseci potvrdio se zaključak kako je bilo dobro što je mjesto susreta Hrvata Južne Amerike i predstavnika hrvatskih institucija iz Hrvatske održan baš u Paragvaju, manje poznatoj iseljeničkoj južnoameričkoj destinaciji za razliku od npr. Argentine i Čilea.


Na sastanku je dogovoren daljnji tijek financiranja i realizacije projekata kojim će Republika Hrvatska podupirati rad na očuvanju hrvatskog identiteta Hrvata u Paragvaju. Hrvatska matica iseljenika u svom planu i programu rada za 2023. godinu predvidjela je povećanje subvencija za omogućavanje dolaska većeg broja sudionika iz Južne Amerike na redovite programe.


(matis.hr)

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!