Glas Hrvatske

21:42 / 28.05.2023.

Autor: Slavica Štefić

Klapa "Evo nas" na susretu klapa u Dramlju

Nastup klape "Evo nas" na smotri

Nastup klape "Evo nas" na smotri

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Ženska klapa "Evo nas" iz sjevernoga Gradišća je sudjelovala subotu na 13. susretu klapa u Dramlju. Nastupilo je 15 muških i ženskih klapa. Za pjevačice pod vodstvom Ante Pletikosića je ovo bio prvi nastup u Hrvatskoj.

Domaćin smotre je KUD Jelena Dramalj odnosno dramaljska ženska klapa "Sveta Jelena", a uz njih ženske klape "Cetinjanke", "Kastav", "Anima Arbae", "Rusula" i "Evo nas" iz Gradišća u Austriji. 


- Ambijenat ovoga susreta klapa je bio izvanredan, jer smo stajali na pozornici s pogledom u publiku i na more, rekla Doris Lipković, članica klape "Evo nas".


Ženska klapa "Evo nas" izvela je dvije pjesme iz Hrvatske, i to "Molitva za tebe" i "Zaspalo je siroče", a na kraju i gradišćansku narodnu pjesmu "Curi tiha godinica" u aranžmanu Ante Pletikosića. 


- Kao jedina klapa iz Gradišće smo bile, naravno, nervozne, jer ove druge klape imaju višegodišnje iskustvo iskustvo, rekla je Lipković.


Ženska klapa „Evo nas“ nije mogla nastupiti u potpunoj formaciji. Tri od osam članica, među njima i solistica, zbog raznih razloga nisu mogle sudjelovati. Uz sve to je i voditelj klape Ante Pletikosić, koji bi bio imao i solo dionice u jednoj jački, bio malo bolestan. Zbog toga da su za ovaj nastup brzo morali promijeniti svoj program. Unatoč tim nedaćama članice klape bile su presretne jer je nastup jako dobro prošao, što  je potvrdila i publika.


- Nama je jednostavno lijepo kada možemo pjevati, svejedno  u malom krugu ili pred velikom publikom, rekla je Lipković. 


Klapa "Evo nas" namjerava i dalje njegovati veze s klapama iz Hrvatske. Dvije ili tri klape da će sudjelovati ove  jeseni na klapskom festivalu u Gradišću, među njima i Klapa Sveta Jelena, koja je bila domaćin ove 13. smotre klapa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!