Glas Hrvatske

09:21 / 10.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Karijerno usmjeravanje učenika labinskih osnovnih škola

Usmjeri se

Usmjeri se

Foto: Grad Labin / ustupljena fotografija

Kroz protekle tri godine u Labinu se provodio jedan od projekata financiranih iz EU fondova u domeni obrazovanja i mladih, "Usmjeri se! - Karijerno usmjeravanje nezaposlenih mladih i osnovnoškoalca s područja Labinštine". Projektom vrijednim preko 775.000,00 kn, sufinanciranim u potpunosti iz Europskog socijalnog fonda, bili su obuhvaćeni mladi nezaposleni te učenici 7. i 8. razreda labinskih osnovnih škola.

Učenici su prošli su kroz program profesionalnog savjetovanja i testiranja interesa, te su oni, ali i njihovi roditelji, dobili vrijedne informacije o izboru nastavka obrazovanja i o potencijalnim zanimanjima za koja se mogu školovati. 


- Ovo je jedan od onih projekata čiju korist smo prepoznali gotovo trenutno. Olakšati učenicima i njihovim roditeljima izbor nastavka obrazovanja, te pomoći našoj srednjoj školi da razvije usmjerene programe za naše učenike, razlozi su zbog kojih je Grad Labin odlučio financirati nastavak programa i nakon završetka financiranja od strane EU fondova. Tako je među "osmašima" već u tijeku testiranje profesionalnih interesa, a do trenutka upisa srednje škole, svi će učenici završnog razreda labinskih osnovnih škola i ove školske godine donijeti odluku o nastavku školovanja temeljem prolaska kroz program profesionalnog savjetovanja, u kojem će neki od njih možda i prvi puta otkriti svoje prave potencijale i afinitete - rekla je Federika Mohorović Čekada, zamjenica labinskog gradonačelnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!