Glas Hrvatske

09:53 / 22.11.2022.

Autor:

Nevrijeme zahvatilo Pulu

Pula - nevrijeme

Pula - nevrijeme

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Pulu je u noći s 21. na 22. studenoga 2022. godine i tijekom jutra zahvatilo nevrijeme praćeno jakom kišom i vjetrom. Sve dežurne službe komunalnih poduzeća Pragrande i Herculanea su na terenu, a obišao ih je i gradonačelnik Pule Filip Zoričić u pratnji direktora Pragrandea Kristijana Benčića.

 

- Obišli smo potencijalne „kritične“ točke, sve raspoložive snage naših komunalnih tvrtki su na terenu i promptno su reagirali. Pratimo situaciju s vremenom kako bi sve prometnice ostale prohodne i sigurne za naše sugrađanke i sugrađane - poručio je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.


Državni hidrometeorološki zavod za područje sjevernog Jadrana najavio je crveni alarm, uz jaku kišu i olujno jugo, a u Puli je palo otprilike 11 milimetara kiše po četvornom metru. Pod utjecajem jakog olujnog juga i izrazito visoke plime visina mora je do 60 centimetara viša nego je to uobičajeno.


- Djelatnici Pragrandea spremno su izašli na teren te su i sada u redovitom obilasku niskih zona područja grada. Interveniralo se u dijelovima Splitske Ulice kod Veslačkog kluba gdje je more s rive prelijevalo na prometnicu, kao i u dijelu Flaciusove Ulice kod Stare tržnice, odnosno kod parkirališta - rekao je direktor Pragrandea Kristijan Benčić.


Osim visoke plime teškoće s odvodnjom stvara i vjetar koji velike količine lišća nanosi na slivnike te djelatnici Pragrandea čiste slivnike od nanosa u Polikarpovoj ulici, 43 istarske divizije, Partizanskom putu, Trg Republike te užem centru grada.


- Obzirom na jako jugo koje će, prema prognozi, do sredine dana biti u pojačanju, interventne ekipe Pula Herculanee su na terenu gdje rade na uklanjanju polomljenih grana i stabala s prometnica i nogostupa. Do sada se interveniralo na srušenom stablu ligustruma kod stare robne kuće koje je palo jutros nešto prije 8 sati i zapriječilo jedan prometni trak - kazao je direktor Herculanee Robi Fuart.


Dodao je kako će nastaviti s intervencijama prema potrebi, a manje polomljene grane uklanjaju u organiziranoj ophodnji grada. Djelatnici Herculanee također osiguravaju i kontejnere kako ne bi završili na prometnicama, a odvoz miješanog, selektivnog i krupnog otpada ide po programu.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!