Glas Hrvatske

12:52 / 21.09.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka "St(r)anice života"

Izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka "St(r)anice života"

Izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka "St(r)anice života"

Foto: Damir Bošnjak / ustupljena fotografija

Treća samostalna izložba fotografija aktova Damira Bošnjaka "St(r)anice života" bit će otvorena u prostoru i galeriji KUU "Pulska svakodnevica“ u 19 sati, na Trgu 1. Istarske brigade 8. 

Izložba je otvorena za javnost do 24. rujna 2022. godine od 19-21 sat.


Kroz galeriju fotografija velikog formata izložbe “St(r)anice života” fotograf kronološki vodi kroz priču i životne faze koje prosječna žena prolazi: od začeća i majčinstva; tjelesnog sazrijevanja; otkrivanja vlastite seksualnosti; traženja identiteta; intimnog eksperimentiranja, a koja je ujedno podrška LGBT zajednici te promiče ravnopravnost i jednakost, a ne različitost; potom doba karakterne zrelosti te fotografija: St(r)anice života s kojom se objedinjuju sve životne faze.


Osam modela koji su sudjelovali u izložbi dolaze iz Istre, Kvarnera te Zagreba te nisu profesionalni modeli. Fotografije su nastale u studijskom prostoru Udruge tijekom cijele 2022.godine.


O AUTORU:


Damira Bošnjaka šira javnost pamti kao osnivača humanitarne udruge "Facebook Puljani humanitarci“. Nakon pet godina bavljenja humanitarnim radom počinje se amaterski baviti fotografijom. Pulski je fotoreporter i najčešće ga možemo vidjeti na gradskim javnim manifestacijama i eventima te na pulskim ulicama i plažama u potrazi za dobrom fotografijom. 


Osnivač je i fotograf popularne Facebook stranice "Pulska svakodnevica" te istoimene Kulturno umjetničke udruge. 

Damir Bošnjak

Damir Bošnjak

Foto: Damir Bošnjak / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!