Glas Hrvatske

12:54 / 10.09.2023.

Autor: Snježana Jurišić

Iz Australije na vjenčanje u Vrbovec

Kristina i Luka Ojurović

Kristina i Luka Ojurović

Foto: K. Ojurović / ustupljeno

Romantičnim vjenčanjem u duhu naše narodne tradicije u Vrbovcu Kristina i Luka Ojurović iz Australije izrekli su ljubavne zavjete i sudbonosno DA. Bio je to i povratak domovini njihovih predaka s obzirom da su njeni iz Vrbovca, a Lukini iz Slavonije, a oboje su zaljubljenici u hrvatsku tradiciju i kulturu. 

Svi volimo vjenčanja, a ona posebna su kad se mladi par odluči vjenčati u domovini svojih predaka. I Kristina (rođ Drvenkar) i Luka Ojurović žive u Sydneyu u Australiji no ljubav prema domovini i tradiciji inspirirala ih je da se vjenčaju u Hrvatskoj i to u rodnom mjestu njenih roditelja Vrbovcu.


I Kristina i Luka su zaljubljenici u hrvatski folklor i članovi hrvatskih društava HFG Domovina i CFE Vukovar, ona pleše, a on svira brojne instrumente. Upravo zato su odlučili i vjenčanje napraviti u tradicionalnom stilu u narodnim nošnjama: rekonstrukciju tradicijske vrbovečke svečane nošnje za Kristinu izradila je Ljiljana Stanko iz Vrbovca, a slavonsko svadbeno ruho za Luku izradio je Tomislav Miličević iz Velike Gorice. Cijelo vjenčanje bilo je ispunjeno tradicijskim elementima i na tren su se vratili u prošlost: bilo je tu konja i kočija, lažne mlade, plesa i pjesme, a sve uz pratnju tamburaša TS Zlatni Vez. 

Galerija
Kristina i Luka Ojurović, Foto: K. Ojurović/ustupljeno
Kristina i Luka Ojurović, Foto: K. Ojurović/ustupljenoVjenčanje u Vrbovcu, Foto: K. Ojurović/ustupljenoTradicionalno vjenčanje Kristine i Luke Ojurovića, Foto: K. Ojurović/ustupljeno

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!