Glas Hrvatske

21:12 / 08.05.2021.

Autor: Iva Matić

"Hrvatski biseri", najljepše hrvatske arije

Foto: plakat

Foto: plakat

Foto: - / -

Ovog proljeća svoje glazbene puteve ponovno su ukrstili mlada sopranistica Jelena Štefanić koja trenutačno živi i radi u Beču te pijanist i dirigent Simon Dešpalj, snimivši koncert s biserima hrvatske opere u Gradskom muzeju Varaždin 17. travnja.

Naslovljen "Hrvatski biseri", ovaj koncert jedan je u nizu uspješnih zajedničkih projekata dvoje vrsnih glazbenika čija je suradnja počela 2017. povodom Creskih ljetnih večeri.

U nedjelju, 9. svibnja, snimka koncerta bit će prikazana na međunarodnoj internetskoj platformi TvClassique koja prenosi izvedbe sjajnih glazbenika iz cijeloga svijeta. Tako će, pod međunarodnom inačicom "Croatian jewels", najljepše arije iz glasovitih hrvatskih opera – od 19. stoljeća do danas, biti predstavljene svjetskoj publici. Sutra od 20 sati poslušajte i pogledajte ovaj jedinstveni koncert na internetskoj stranici tvclassique.com i pratite hrvatske operne bisere na europskoj virtualnoj pozornici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!