Glas Hrvatske

14:23 / 10.10.2019.

Autor: Branimir Njikoš

Hrvatska na drugi pogled

Foto: kolaž screenshot naslovnica knjige

Foto: kolaž screenshot naslovnica knjige

Foto: - / -

Novi je udžbenik urednice Sande Lucije Udier namijenjen stranim studentima kroatistike, slavistike, povijesti, međunarodnih odnosa i sličnih struka, kao i pripadnicima hrvatskoga iseljeništva koji uče o hrvatskome jeziku i kulturi.

Udžbenik hrvatske kulture i društva "Hrvatska na drugi pogled" osmišljen je kao svojevrsni nastavak udžbenika "Hrvatska na prvi pogled" u kojemu su bile obrađene osnovne i polazišne teme hrvatske kulture u poglavljima o geografiji Hrvatske, hrvatskoj povijesti, jeziku, književnosti, političkome sustavu, filmu, svakodnevici, etnološkoj i umjetničkoj baštini.

Sadrži devet autorskih tekstova od kojih svaki obrađuje po jednu temu povezanu s hrvatskim društvom i kulturom. Namijenjen je stranim studentima kroatistike, slavistike, povijesti, međunarodnih odnosa i sličnih struka, kao i hrvatskim iseljenicima koji uče o hrvatskome jeziku i kulturi.

Foto: screenshot naslovnica knjige

Foto: screenshot naslovnica knjige

Foto: - / -

Knjigu su objavili: Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Croaticum – Centar za hrvatski kao drugi i strani jezik; Srednja Europa; FF press.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!