Glas Hrvatske

09:13 / 26.09.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Gospodarski forum Hrvatska - Sjeverna Makedonija

Hrvatska gospodarska komora

Hrvatska gospodarska komora

Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Gospodarski forum Hrvatska - Sjeverna Makedonija "Pogled u budućnost u izazovnim vremenima gospodarskog partnerstva i suradnje" održava se u Hrvatskoj gospodarskoj komori u Zagrebu.

U sklopu programa bit će potpisan Memorandum o suradnji između HGK i partnerskih gospodarskih komora Sjeverne Makedonije. Potpisivanju Memoranduma nazočit će dr.sc. Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Ivo Usmiani, predsjednik Makedonsko-hrvatskog poslovnog kluba, dr. Milaim Fetai, veleposlanik Republike Sjeverne Makedonije u Republici Hrvatskoj, Oleg Butković, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar mora, prometa i infrastrukture, te Fatmir Bytyqi, potpredsjednik Vlade Republike Sjeverne Makedonije zadužen za gospodarstvo, koordinaciju gospodarskih sektora i investicije.


U nastavku skupa održat će se paneli o mogućnosti gospodarske suradnje i uloge gospodarskih komora u povezivanju poduzetnika kao i suradnje u području stranih investicija, energetike i infrastrukture. Zadnji dio skupa predviđen je za bilateralne susrete predstavnika 60-tak hrvatskih i makedonskih tvrtki i organizacija. Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!