Glas Hrvatske

12:02 / 30.06.2022.

Autor: Glas Hrvatske

Gardunska proslava blagdana svetog Petra i Pavla

Gardunska proslava svetoga Petra i Pavla

Gardunska proslava svetoga Petra i Pavla

Foto: Damir Banić, udruga Gaius Laberius Gardun / ustupljena fotografija

Svečanom procesijom s kipom nebeskog zaštitnika živopisnog malog mista Garduna, na brdu iznad pitomog dijela triljske Cetine, proslavljen blagdan svetog Petra. Mnoštvo vjernika štovatelja sveca i samih Gardunjana, sudjelovalo je na svetoj misi koju je predvodio don Mate Munitić, uz koncelabraciju dr.sc. Josipa Dukića, don Ante Gabrila i don Mile Čalo.

Galerija
Proslava u Gardunu, Foto: Damir Banić, udruga Gaius Laberius Gardun/ustupljena fotografija
Gardunska proslava svetog Petra i Pavla, Foto: Damir Banić, udruga Gaius Laberius Gardun/ustupljena fotografija

Župni zbor je, kako se kaže, ‘duplo’ molio, jer je svima okupljenima pjevao.


Pred kraj blagdanskog dana, gardunska udruga ‘Gaius Laberius’ organizirala je nogometnu utakmicu mladih i starijih mještana, baš kako i dolikuje u kolijevci ‘baluna’. Marko Kažimir, iz ekipe ‘starijih’ , iskazao se kao najbolji strijelac, a isti su u svojim redovima imali i dvostrukog prvaka Hrvatske u suhogradnji, Silvija Odrljina.


Sveti Petar, obični čovjek, ribar, koji je slijedeći Isusa, ostao čvrst kao stijena, simbol je ustrajnosti u vjeri i ljubavi, dokaz da Bog čini velika djela kroz jednostavne ljude i primjer svima nama.


Proslava u Gardunu

Proslava u Gardunu

Foto: Gardunska proslava blagdana svetog Petra i Pavla / kolaž/ustupljene fotografije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!