Glas Hrvatske

14:37 / 20.07.2019.

Autor: David Rey

Flamenco u Zagrebu

Foto: David Rey

Foto: David Rey

Foto: - / -

Dani Mediterana u Zagrebu okupili su ljubitelje mirisa, okusa, umjetnosti toga podneblja. Kušali su se tradicionalni proizvodi, zaplesao se flamenco uz senzualnu glazbu.

Međunarodna kulturna i turistička manifestacija Ritam Mediterana ili Mediteranac predstavio je posebnosti tog područja: gastronomiju, glazbu, kulturu, umjetnost te način života na Mediteranu.

Foto: David Rey

Foto: David Rey

Foto: - / -

Na festivalu se moglo okusiti tradicionalne kulinarske delicije iz Hrvatske, Grčke, Libanona, Turske, Italije, Maroka i Španjolske, uživati u Siesti u Mediteranskom vrtu, zvučnim instalacijama šuma valova i pjesme cvrčaka, kao i hrani i piću, dok su se svake večeri održavali glazbeni programi različitih država. 

Foto: David Rey

Foto: David Rey

Foto: - / -

Program je zatvorila grupa Flamor sa senzualnim ritmovima španjolskog flamenca, glazbeno-scenske forme u kojoj se pretapaju strastveni pokreti i snažna izražajna pjesma. O tome nam govori Nina Ćorić, organizatorica Flamenco Festivala Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!