Glas Hrvatske

18:09 / 24.07.2022.

Autor: Branimir Njikoš

Eco Heritage Task Force 2022.

Otok Krapanj

Otok Krapanj

Foto: ustupljena fotografija / matis.hr

U Organizaciji Hrvatske matice iseljenika i otoka Krapnja (Šibensko – kninska županija) od danas do 6. kolovoza na otoku Krapnju održava se Eco Heritage Task Force 2022.

Eco Heritage Task Force je volonterski ekološko-obnoviteljski program Hrvatske matice iseljenika koji već trideset godina okuplja mladež hrvatskog podrijetla. Ovogodišnji domaćin je otok Krapanj.


Polaznici programa sudjelovat će u eko akciji uređenja otoka i pristupa plaži za invalide, čišćenju višestoljetne šume i podmorja. Predviđeni su i radovi na suhozidima.


Uz to, za sudionike će biti organizirane raznovrsne radionice i dodatne aktivnosti kojim će bolje upoznati prirodnu i kulturnu baštinu te ribolovnu tradiciju ovoga područja – radionica hrvatskog jezika i kulture, medijska radionica te izleti u Šibensko -kninskoj županiji.


Sudionici dolaze iz cijelog svijeta, većinom druga i treća generacija iseljenih Hrvata te susjednih manjinskih zajednica kao i Hrvata iz BiH.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!