Glas Hrvatske

16:53 / 21.02.2022.

Autor: Tomislav Šikić

Eco heritage task force 2022

Eco heritage task force

Eco heritage task force

Foto: HMI / ustupljena fotografija

Eco Heritage Task Force, volonterski ekološko-obnoviteljski program Hrvatske matice iseljenika koji već trideset godina okuplja mladež hrvatskog podrijetla trebao bi se održati ovog ljeta od 24. lipnja do 4. srpnja u Dalmaciji. Domaćin je otok Krapanj.  Polaznici programa sudjelovat će u eko akciji uređenje otoka i pristupa plaži za invalide, čišćenje višestoljetne šume i podmorja. Predviđeni su i radovi na suhozidima.

Za sudionike će biti organizirane raznovrsne radionice i dodatne aktivnosti  kojim će bolje upoznati prirodnu i kulturnu baštinu te ribolovnu tradiciju ovoga područja – radionica hrvatskog jezika i kulture, medijska radionica i izleti po Šibensko-kninskoj županiji.


Više informacija o samom projektu i uvjetima prijave putem e-maila <nives.antoljak@matis.hr>.


Prijave su u tijeku, a prijavnicu koju možete zatražiti od voditeljice. Uz prijavnicu, potrebna je i preporuka (učitelja, sveučilišnoga profesora, poslodavca, hrvatske zajednice, društva ili udruge čiji ste član ili članica).


Sudionici programa sami organiziraju i snose troškove svog prijevoza do Zagreba te nakon završetka programa iz Zagreba. Troškove programa, smještaja i prehrane pokrivaju organizatori. Projekt je financiran iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.


Broj sudionika ovisit će o aktualnim mjerama i preporukama. Program će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama, a u slučaju nepovoljnih zdravstvenih okolnosti organizatori zadržavaju pravo da se program odgodi/otkaže.


Sve obavijesti i novosti o programu bit će dostupne na internetskim stranicama www.matis.hr  te putem društvenih mreža HMI.Krapanj

Krapanj

Foto: HMI / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!