Glas Hrvatske

18:21 / 03.02.2023.

Autor: Slavica Štefić

Donacija knjiga MHD-u u Tetovu

Makednskoo-hrvatsko društvo u Tetovu

Makednskoo-hrvatsko društvo u Tetovu

Foto: snimka zaslona/facebook / .

Stotine novih naslova i udžbenika za hrvatski jezik novost su u knjižničnom fondu Makedonsko-hrvatskog društva sa sjedištem u Tetovu.

Prijatelji iz Svetog Ivana Zeline nedavno su MHD-u poslali donaciju knjiga, udžbenika i druge literature kako bi obogatili knjižnicu MHD-a. Pučko otvoreno učilište Sveti Ivan Zelina doniralo je knjige koje su izdane u vlastitoj nakladi maloj biblioteci “Dragutin Domjanić”, dok je Gradska knjižnica dala višak iz svojeg fundusa knjiga. Također, Muzej, zelinska osnovna škola i Matica Hrvatska podružnica Sveti Ivan Zelina sudjelovali su u donaciji knjiga i udžbenika.


Iz MHD-a poručuju kako se vesele već ranije uspostavljenoj suradnji s prijateljima iz Svetog Ivana Zeline koji su krajem prošle godine u Tetovu u prepunoj dvorani Muzeja postavili komediju “Više sreće drugi put”.


Iz MHD-a su naveli da će ove godine, uz redovite i tradicionalne aktivnosti, fokus biti na hrvatskoj književnosti, izdavačkoj djelatnosti MHD-a te obogaćivanju knjižnice MHD-a.


Iz MHD-a najavljuju da će se sljedećih mjeseci održati manifestacija “Dani hrvatske suvremene književnosti” čiji je cilj veća promocija hrvatske suvremene književnosti i njezina popularizacija među Hrvatima i zainteresiranom javnošću. U sklopu ovih aktivnosti očekuje se i promocija djela autora iz Svetog Ivana Zeline čije se Pučko otvoreno učilište može pohvaliti ozbiljnom izdavačkom djelatnošću.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!