Glas Hrvatske

09:32 / 09.09.2021.

Autor: Klara Špančić

Dodijeljene stipendije za internetsko učenje hrvatskoga jezika

Ilustracija

Ilustracija

Foto: - / Unsplash

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske za akademsku godinu 2021./2022. dodijelio je ukupno deset stipendija za internetsko učenje hrvatskog jezika.

S ciljem učenja hrvatskog jezika, upoznavanja hrvatske kulture i nacionalnog identiteta te jačeg povezivanja i suradnje s iseljenim Hrvatima i njihovim potomcima, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske je za akademsku godinu 2021./22. dodijelio ukupno 10 stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika. Stipendija se odnosi na Hrvatski internetski tečaj HiT-1 koji organizira Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska matica iseljenika i Sveučilišni računski centar SRCE.


O drugim pojedinostima vezanim uz odobrenu stipendiju izabrani kandidati po ovoj Odluci bit će obaviješteni elektroničkom poštom, a Ugovori o stipendiranju zaključit će se početkom tečaja hrvatskoga jezika u jesenskom odnosno proljetnom semestru.


Odluka o dodjeli stipendija za internetsko učenje hrvatskoga jezika u akademskoj godini 2021./22. nalazi se u privitku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!