Glas Hrvatske

08:08 / 06.04.2022.

Autor: Dana Jungbluth

Dan otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole

 Njemačka međunarodna škola Zagreb

Njemačka međunarodna škola Zagreb

Foto: YouTube / snimka zaslona

U srijedu 6. travnja od 17 sati održat će se Dan otvorenih vrata Njemačke međunarodne škole Zagreb (DISZ). Posjetitelji će moći razgledati predškolski odgoj i osnovnu školu te razgovarati s ravnateljem, odgajateljima i učiteljima.

"Snage DISZ-a leže u njegovoj internacionalnosti, u učenju stranih jezika (njemački, hrvatski, engleski, francuski), u jačanju znanstvenog razmišljanja te u promicanju kreativnosti i demokratskog djelovanja. Savezni predsjednik je odlikovao DISZ kao "Odličnu njemačku školu u inozemstvu" i certificiran je kao MINT (STEM) škola", stoji u pozivu na Dan otvorenih vrata.


Njemačka međunarodna škola Zagreb osnovana je 2005. godine i dio je mreže od 143 njemačke škole u inozemstvu koje financira Središnji ured za škole u inozemstvu (ZfA) u ime Federalnog ministarstva vanjskih poslova i ministarstava obrazovanja u Njemačkoj. Organizirane su kao neprofitne udruge.


Naša škola nudi program od vrtića do srednje škole.


"Čak i u vrtiću, od 8:00 do 17:00 sati, višejezičnost i društvena interakcija promiču se na razigran način prema tjednom programu na njemačkom jeziku. Manji razredi i moderne metode poučavanja s naglaskom na individualno učenje ono su po čemu se škola ističe. U radu s učenicima usmjereni su na kreativno i kritičko mišljenje te samostalan rad. Demokratsko suodlučivanje, susreti različitih kultura i nacionalnosti. Međunarodna razmjena i uspješno sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima čine kamen temeljac. Djecu podučava kvalificiran i iskusan tim njemačkih, hrvatskih i međunarodnih pedagoga i učitelja. Zajedno s Francuskom školom čine Eurocampus, malu Europsku uniju koja spaja hrvatske, njemačke i francuske elemente s projektima i događanjima", pozivaju iz  Njemačke međunarodne škole Zagreb.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!