Glas Hrvatske

12:22 / 25.12.2018.

Autor: Branimir Njikoš

Blagdanska čestitka državnog tajnika Zvonka Milasa

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Foto: hrvatiizvanrh.hr

Foto: - / -

S nadom da će nam proslava Isusovog rođenja ugrijati srca i okrenuti jedne prema drugima diljem svijeta, u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i u svoje osobno ime, želim nam svima blagoslovljen Božić i uspješnu 2019. godinu.

U ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, božićnu je čestitku svim Hrvatima u domovini i izvan nje uputio državni tajnik Zvonko Milas. Prenosimo je u cijelosti.

"Vrijeme božićnih blagdana nas navodi na prisjećanje svega što smo učinili tijekom godine, na određivanje želja i ciljeva u sljedećoj godini. I iznova nas upućuje jedne na druge. Na zajedništvo, na naš hrvatski narod, na našu veliku hrvatsku obitelj diljem svijeta. Pritom se neizbježno nameću pitanja: što nas ispunjava, što nam daje smisao? Činiti razliku, borba za pravdu, stvaranje ljepote, briga za druge, pomaganje hrvatskom narodu, ljubav prema Hrvatskoj. 

Kada se osvrnemo na sva važna dostignuća u našim životima, od rođenja, krštenja, odlaska u školu, vjenčanja, proslave naših brojnih uspjeha, ispraćaja naših voljenih, slavlja naših blagdana, stvaranja naše države - uvijek smo svi kao narod bili zajedno. Jedni za druge, gradili mostove, radovali se zajedno, borili se zajedno protiv nepravdi i laži, prisjećali se zajedno žrtava Domovinskog rata, slavili zajedno, učili zajedno. S koljena na koljeno čuvamo i nadopunjujemo našu baštinu, naše vrijednosti i naša načela, istovremeno prihvaćajući naše različitosti, kao i naše zajedničke ciljeve. Suočavamo se sa svim predstojećim izazovima, osnaženi jedni drugima. Smisao ne treba tražiti, smisao smo naslijedili od naših predaka: učiti, voditi, nadahnjivati i podržavati jedni druge.

U tom ozračju, s nadom da će nam proslava Isusovog rođenja ugrijati srca i okrenuti jedne prema drugima diljem svijeta, u ime Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kao i u svoje osobno ime, želim nam svima blagoslovljen Božić i uspješnu 2019. godinu!"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!