Glas Hrvatske

11:53 / 26.09.2022.

Autor: Filip Mikuličić

BEST Design Days 2022

BEST Zagreb

BEST Zagreb

Foto: BEST Zagreb / ustupljena fotografija

Studentska udruga BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) organizira projekt BEST Design Days (BDD) koji će se održati od 17. do 21. listopada 2022. Projekt se održava po četvrti put, a glavni mu je cilj radionicama i predavanjima popraćenim studijskim slučajem zainteresiranim studentima približiti osnovna načela odabranih vrsta dizajna, značenje dizajna u praksi te proces dizajniranja.

BEST (Board of European Students of Technology) neprofitna je i nepolitička udruga čija je vizija poticanje različitosti razvojem studenata u tehničkim, kulturnim i društvenim područjima. Udruga je utemeljena 1989. te se otad proširila diljem Europe (druga je najveća europska udruga studenata) kako bi dosegla što više studenata i omogućila im međusobnu komunikaciju, integritet i suradnju.


Jedan od mlađih projekata Udruge, BEST Design Days (BDD), prvi je put organiziran 2019. godine na inicijativu entuzijastičnih i kreativnih BESTovaca. Cilj ovoga projekta jest radionicama i predavanjima popraćenim studijskim slučajem zainteresiranim studentima približiti osnovna načela odabranih vrsta dizajna, značaj dizajna u praksi te sam proces dizajniranja. 


Ovogodišnji BDD održat će se uživo, s početkom 17. listopada 2022., a planirano trajanje projekta jest pet radnih dana.


Glavni dio projekta čine radionice i predavanja iz područja grafičkog, industrijskog, web-dizajna i sl. u trajanju 60 – 90 min, a radionice i do 120 min. Radionice su zamišljene kao učenje danog sadržaja u području dizajna interakcijom predavača i studenata u zajedničkom pronalasku rješenja za određeni zadatak.


CASE STUDY


Koncept ovogodišnjeg Case studyja zamišljen je na sljedeći način: tema i zadatak bit će objavljeni prvi dan projekta, a sudionici će imati vremena osmisliti optimalno rješenje zadanog problema do posljednjeg dana projekta kada će prezentirati svoja rješenja i zaključke. Žiri će vrednovati prezentirana rješenja i kratko diskutirati o njima sa sudionicima.


Prijave i kontakti:


Alen Komadina

Glavni organizator

alen.komadina@best.hr


Mihaela Voća

Predsjednica udruge BEST Zagreb

mihaela.voca@best.hr
Razgovor a glavnim organizatorom Alenom Komadinom

BEST Zagreb

BEST Zagreb

Foto: BEST Zagreb / snimka zaslona

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!