Glas Hrvatske

18:02 / 28.03.2023.

Autor:

Amatersko kazalište HNV-a na Radionici kazališne improvizacije

Predstavnik Amaterskog kazališta HNV - a sudionik seminara "Radionica kazališne improvizacije”

Predstavnik Amaterskog kazališta HNV - a sudionik seminara "Radionica kazališne improvizacije”

Foto: Radio Dux / snimka zaslona

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, suorganizaciji ZAKUD-a Karlovačke županije, uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija RH, održana je "Radionica kazališne improvizacije" u Karlovcu pod vodstvom redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer. Okupila je članove amaterskih kazališnih skupina i kulturno-umjetničkih udruga. Predstavnik Amaterskog kazališta Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore bio je Marko Zornija iz Kotora.

Tijekom dvodnevnog seminara sudionicima su predstavljene improvizacijske tehnike u cilju upoznavanja i istraživanja vlastitog potencijala i izvora, koji vode prema kreaciji unutar glumačke igre.


Voditeljica Radionice bila je Iva Srmec Hamer, redateljica i dramska pedagoginja.


Dvadesetak polaznika, članova amaterskih kazališnih skupina i kulturno- umjetničkih udruga iz Zagreba, Jastrebarskog, Kaštela, Krapine, Huma na Sutli, Pribislavca, Kotora, Ogulina i Generalskog Stola, kako ističu, oduševljeno je radom voditeljice Ive Srnec Hamer i znanjem, koje su stekli.


Radionicu je posjetila, upoznala i pozdravila sve nazočne županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!