Glas Hrvatske

11:20 / 14.03.2022.

Autor: Tomislav Šikić

AI BattleGround 2022

AI BattleGround

AI BattleGround

Foto: Best Zagreb / snimka zaslona

Studentska udruga BEST Zagreb u suradnji s partnerima održat će 25. i 26. ožujka šesti hackathon AI BattleGround - najveće natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje studenti organiziraju za studente. Prijave traju do 16. ožujka, a natjecanje se održava uživo u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER).

BEST Zagreb (Board of European Students of Technology) djeluje na zagrebačkom Sveučilištu posljednje 23 godine. Organizacija okuplja studente europskih tehničkih i tehnoloških fakulteta na 96 lokacija unutar 34 europske zemlje. BEST okuplja motivirane mlade stručnjake iz STEM-područja i radi na razvoju njihovih vještina kroz razne projekte, natjecanja i radionice.


Natjecanje traje 24 sata, a sudionici imaju 20 sati za programiranje i treniranje umjetne inteligencije. Po završetku programiranja, kreirani botovi će se međusobno boriti sve dok najinteligentniji ne pobijedi. 


U suradnji s partnerima, osiguran je nagradni fond od 24 000 kuna: 12 000 kn za prvo mjesto, 8 000 kn za drugo mjesto te 4 000 kn za treće mjesto.

◀▶

Prijašnjih godina natjecanje se održavalo u Stablu znanja, no uslijed pandemije održano je online. Ovogodišnji će se AIBG održati uživo, uz poštivanje preporučenih mjera Nacionalnoga stožera. Iz Besta pozivaju stdente da ispune pristupni list i iskušaju svoja znanja u programiranju!


AI BattleGround prvi je put organiziran 2015. godine, a od tada svake godine broji sve više prijavljenih timova. Od 2018. AIBG je također prepoznat izvan granica Hrvatske, pa se AIBG organizira i u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Madridu, i svake se godine priključuje sve više gradova!

◀▶

Za sudjelovanje u natjecanju potrebno je ispuniti prijavu na službenim stranicama natjecanja. Natjecatelji se mogu prijaviti samostalno ili u timu do 4 osobe. Dobrodošli su svi studenti s interesom i osnovnim iskustvom rada s umjetnom inteligencijom.

◀▶

Zahvaljujući partnerima sudjelovanje na natjecanju je besplatno, a nagrade su, osim za prva tri mjesta, osigurane za sve sudionike. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!