Glas Hrvatske

11:44 / 08.12.2021.

Autor: Tomislav Šikić

Advent u središnjoj Istri - otvoreno klizalište u Pazinu

Klizalište Pazin

Klizalište Pazin

Foto: Grad Pazin / ustupljena fotografija

U Pazinu je počelo s radom klizalište postavljeno na platou ispred Spomen doma. Nakon prošlogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, ove zime bit će otvoreno do polovice siječnja 2022. godine.

Sve dobne skupine u programu otvorenja mogle su pronaći nešto za sebe – od disca na ledu uz maskote, do nastupa pazinskog DJ Shurkija. Kako bi se posjetitelji zagrijali, nudilo se kuhano vino, džin i topli čaj.


Klizalište će raditi radnim danom i subotom od 10:00 do 21:00 sat, a nedjeljom od 10:00 do 20:00 sati, uz pauzu svakoga dana od 14:00 do 15:00 sati. Uz najam klizaljki po cijeni od 20 kuna, moguć je i najam medvjedića za učenje klizanja za najmlađe posjetitelje. Na klizalištu će svakodnevno biti na raspolaganju i licencirani učitelj klizanja Branimir Rožanković, na usluzi svima koji imaju želju savladati osnove klizanja ali i za naprednije klizače kojima može pomoći naučiti neki novi pokret.


Prigodan program tijekom cijelog prosinca ugrijat će samo srce Istre – a već ovaj vikend očekuje vas "Slatka subota u Pazinu" uz kupnju s popustima u pazinskim trgovinama te okrjepu  kod ugostitelja. Za slatku kupovinu pobrinuli su se Amica, Antica, Agencija Contineo, Metraža Štefi, Tony, Trgovina Maja, Aksea, Nika, Niki Shoes, Niki Fashion Corner i Trgovina Laura. Slatku okrijepu istražite u sljedećim ugostiteljskim objektima: Bistro Pod Lipom, Hotel Lovac, Konoba Bani, Pizzerija Rotonda, Konoba Jelenić, Konoba Dišpet i Agroturizam Stara štala.


Od 11:00 sati zaplešite uz folkloraše, zvukove limene glazbe i mažoretkinje te plesnu skupinu Roxy dance, a od 16:00 sati na klizalištu će Vas čekati mađioničar – Magic Stefano. Nedjeljno jutro iskoristite i saznajte zašto je medo odlučio preskočiti zimski san u predstavi "Medin Božić" koja počinje u 10:30 sati na klizalištu.

Maskote na otvorenju klizališta

Maskote na otvorenju klizališta

Foto: Grad Pazin / ustupljena fotografija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!