Nastup Urške Cente. (Foto: ustupio David Rey) Nastup Urške Cente. (Foto: ustupio David Rey)

Flamenco Festival Zagreb otvoren je koncertom priznatog španjolskog gitarista Oscara Herrere, koji je oduševio hrvatsku publiku besprijekornom tehnikom. Renomirani umjetnik nagrađen je najvažnijim i najvećim priznanjima iz svijeta flamenca. 

Zatim su talijanski umjetnici Michele Pucci i Angel Giordano sa slovenskom plesačicom flamenca Urškom Centom izveli tradicionalni tablao flamenco.

(Foto: David Rey)

Festival su zatvorili pjevačica flamenca Nina Ćorić, harfistica Doris Karamatić, plesač Mitja Obed i učenice zagrebačke škole flamenca ''Un Respiro'', gitaristi Emanuel Palić, Fadil Abdulov i Filip Šovagović te umjetnici iz Meksika Fernardo Soto i Angel Ramos Magaña.

- Posjetitelji festivala mogli su uživati u tradicionalnom i suvremenom prikazu flamenca te doživjeti svojevrsnu fuziju flamenca koju su izveli izvođači iz gostujućih zemalja i Hrvatske.

Nina Ćorić

Nina Ćorić

4:39

- Flamenco je glazba, kultura, ples koja je jako atraktivan različitim ljudima jer je bitna ta emocija koju on prenosi. S jedne strane, mnogi ljudi znaju za naš festival, ali ima i onih koji ga još nisu posjetili, pa ih sve pozivam da nam se pridruže 2020. godine na festivalu kojim će se obilježiti i 10 godina kako je UNESCO proglasio flamenco nematerijalnom kulturnom baštinom - zaključila je organizatorica Flamenco Festivala Zagreb, Nina Ćorić