(Foto: TZ Silbe) (Foto: TZ Silbe)

Održavanje Silbenskih maškara na malom otoku ima već stoljetnu tradiciju, a oslanjajući se na ponovni uspjeh zimske manifestacije "Božićna čarolija na Silbi", Turistička zajednica mjesta Silba već poziva goste na Silbu.

– "Božićna čarolija na Silbi" za nas je ponovno potvrdila da smo uspjeli u našim naporima da naš mali otok postane turistički zanimljiv i prepoznat po svojoj posebnosti i izvan granica naše zemlje. Naša je Silba opet preko zime živnula i procvjetala, a s ulaskom u Novu godinu, nastavljamo po silbenski oduševljavati domaće i strane goste uz nastavak programa sa Silbenskim maškarama – istaknuo je Kristijan Lopac, predsjednik TZ mjesta Silba, napominjući da su tijekom ovogodišnje "Božićne čarolije" na otoku boravili inozemni gosti iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Norveške.

Lopac je posebno zahvalio pokroviteljima i sponzorima, otočanima i svim dobrim ljudima koji su ove godine nesebično i volonterski potpomogli manifestaciju. 

Tradicija silbenskih maškara (Foto: TZ Silbe)

– Sretna i blagoslovljena vam Nova godina! Želim vam svima Božji blagoslov, da se zajedno pomolimo za našu lijepu našu, da ispunimo didov san, da stvorimo uvjete da se naši mladi vraćaju u Hrvatsku i da imaju razloga živjeti u našoj Hrvatskoj. Na Silbi sa svakim našim projektom pokazujemo koliko se puno može postići uz iskrenu ljubav, volju i viziju. Bogu hvala! Neka naša mala Silba i dalje bude primjer drugim otocima, mjestima i gradovima. A ako nas još niste posjetili, dođite na naše mašakre i uvjerite se u našu posebnost i gostoljubivost – poručio je Lopac. 

Od 1. veljače, mala Silba svim znatiželjnicima ponovno nudi originalnu zabavu, po silbenski!