(Foto: Goran Kovačić/ Pixsell) (Foto: Goran Kovačić/ Pixsell)

Istoga dana Rabljani slave i svetoga Kristofora, svoga zaštitnika. Rapska fjera u prošlosti je trajala 14 dana, a stanovnici Raba tijekom Fjere slavili su moći sveca koji je, po predaji, zaslužan za spašavanje grada Raba od uništenja.

Tijekom Fjere cijeli se grad vraća u prošlost. Obrtnički dućani i zanatske radionice izlaze na gradske ulice, nudeći posjetiteljima jedinstvenu priliku da na licu mjesta vide kako se na tradicionalni način izrađuje pojas za hlače ili mirisna pomada, ili pak ukrašava kosa sićušnim cvjetićima, baš kao u srednjem vijeku. 

(Foto: Goran Kovačić/ Pixsell)

Ovogodišnja Rabska fjera počela je na blagdan svetaoga Jakova svečanosti otvaranja na Trgu sv. Kristofora. Fjeru je otvorio gradonačelnik grada Raba Nikola Grgurić, a nakon otvaranja održala se tradicionalna svečana parada sudionika do Gradske lože. 

Na blagdan svetoga Ante, 26. srpnja, posjetitelji će imati priliku vidjeti izložbu starih srednjovjekovnih zanata te se upoznati sa starim otočkim načinima ribarenja. 

(Foto: Goran Kovačić/ Pixsell)

Na blagdan sv. Kristofora, posljednjega dana Fjere, 27. srpnja, održat će se Sveta misa i procesija s moćima svetog Kristofora do katedrale Marijina Uznesenja. Program zatvaranja Rabske fjere nastavit će se uz tradicionalne Rapske viteške igre, svečanu paradu te nadmetanje u strijeljanju Samostrelom  u organizaciji ''Udruge rapskih samostreličara''.