(Foto: hrt.hr) (Foto: hrt.hr)

U učionici su se održavale intenzivne pripreme za ovogodišnji međunarodni prirodoslovni turnir koji je obuhvaćao zadatke iz fizike, kemije i biologije te psihologije.

- Pripreme su bile izrazito zabavne i zahtjevne, a za sam međunarodni turnir smo se pripremali mjesecima unaprijed i vjerujem da su učenici puno naučili - ističe mentor Domagoj Pluščec.

(Foto: hrt.hr)

A da su učenici mnogo naučili, dokazao je i njihov uspjeh. 

- Morali smo se u finalu boriti protiv švicaraca i novozelanđana koji su inače najjači timovi svake godine, tako da to je bilo malo stresno, ali imam fantastičan tim i uspjeli smo bez problema proći i osvojiti zlatnu medalju - rekla je prvakinja Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji Rea Pešušić.

U ovoj fantastičnoj ekipi bilo je šestero učenika iz različitih hrvatskih gradova koji su dokazali da je timski rad ključan za ulazak u finale. 

(Foto: hrt.hr)

- Baš mi je fora, eto, što smo se iz raznih dijelova Hrvatske okupili ovdje i iskreno ne znam kako smo se tako zbližili, u tako kratkom vremenu. Valjda onako, hrpa nadarene djece se nekako poveže sa znanjem - dodao je prvak Međunarodnog turnira mladih prirodoslovaca u Bjelorusiji Marko Drozdek.

S natjecanja su se, osim sa zlatnom medaljom, vratili bogatiji i za nove prijatelje.

(Izvor: hrt.hr)