Zagorske delicije oduševile su goste restorana u Saachenu. (Foto: Paradiseck- Rajka Poljaks Kuche) Zagorske delicije oduševile su goste restorana u Saachenu. (Foto: Paradiseck- Rajka Poljaks Kuche)

Krajem prosinca 2016., Rajka je iznajmila i sama uredila prostor u kojemu je otvorila svoj mali restoran "Paradajzek". Zagorska zalogajnica otvorena je pet dana u tjednu u ranoposlijepodnevnim satima, a sva jela koja se poslužuju priprema sama.

Uz poznata internacionalna jela,  gosti u "Paradajzeku" mogu kušati mnogobrojne zagorske delicije koje je nekada pripremala Rajkina baka. Tako se na jelovniku mogu pronaći kuhani i pečeni zagorski štrukli, bučnica, domaći mlinci, pečena guska, juha od kopriva, gulaš s gljivama, grah s kiselim zeljem, kobasicama i žgancima, svinjske i teleće koljenice te mnogi drugi zagorski specijaliteti.

Domaća tradicionalna jela ono su što restoran "Paradajzek" čini posebnim (Foto: Paradiseck- Rajka Poljaks Kuche/Facebook)

Gosti restorana većinom su susjedi i stanovnici općine Schaan, a zahvaljujući promociji na poznatoj turističkoj stranici, u posljednje vrijeme zagorska jela kuša i sve više stranaca koji su Rajkinu kuhinju ocijenili kao najbolju u Schaanu. 

Rajka Poljak s gostima u svojem restoranu. (Foto: Paradiseck- Rajka Poljaks Kuche/Facebook)

Od zagorskih štrukli do portreta

Uz svakodnevnu pripremu tradicionalnih zagorskih jela, Rajka je sa suprugom počela slikati te je vrlo brzo dobila priliku prvi put svoje radove izložiti u Lithenštajnu. Nakon toga izlagala je u Njemačkoj, južnoj Francuskoj, u Švicarskoj, a neka od Rajkinih djela izložena su i u privatnim zbirkama u Lihtenštajnu, Švicarskoj, Italiji, Hrvatskoj i u Sloveniji.

Unutrašnjost restorana podsjeća na kuhinju obiteljskog doma. (Foto:Paradiseck- Rajka Poljaks Kuche)

Svoju maštu i misli Rajka pretače i u stihove pišući poeziju na kajkavskome narječju, a nerijetko ju interpretira pred lihtenštajskom publikom. Za sebe kaže kako je spretnija slikarica nego pjesnikinja, a za stvaranje umjetničkih djela nadahnuće joj je rodno Zagorje.