(Foto: Tea Jurišić/ Facebook snimka zaslona) (Foto: Tea Jurišić/ Facebook snimka zaslona)

Umjetnica Tea Jurišić 2017. godine diplomirala je vizualnu umjetnost, članica je Hrvatske udruge likovnih umjetnika, sudjelovala je na nekoliko rezidencija i uličnih festivala, imala osam izložbi, a njezini murali nalaze se i izvan granica Lijepe Naše - u Italiji, Sloveniji i Norveškoj. Radila je i kao asistentica na osječkoj Akademiji za umjetnost i kulturu.

Njezina najnovija ilustracija javnosti će biti predstavljena sutra, na simboličan datum, Međunarodni dan mira teko da će i sadržaj ilustracije biti prilagođen toj tematici.

Mlada umjetnica Tea Jurišić. (Foto: Facebook/ snimka zaslona)

Zbog situacije uzrokovane pandemijom COVID-19, osobito na samom početku, Tea je brzo reagirala na aktualnu situaciju te počela objavljivati radove na temu virusa i cjelokupne društvene situacije uzrokovane koronavirusom.

Kaže kako joj je tematika došla kao naručena jer joj je u tom trenutku trebao predah od narudžbi. Pandemija virusa je bila tema koja je u njezinoj glavi izgledala idealno: imala je dovoljnu mješavinu ozbiljnosti, crnog humora, bizarnosti i odnosila se na apsolutno sve ljude na planeti.