(Foto: HINA) (Foto: HINA)

Gospodin Mato Veić prošle je godine tijekom božićnih blagdana Općoj županijskoj bolnici Požega darovao suvremeni ultrazvučni aparat vrijedan 100.000 eura. Ove godine je ambulanti u Čaglinu poklonio EKG uređaj.

Na dobro djelo navelo ga je to što je nedavno išao u najbližu ambulantu Doma zdravlja u Čaglinu gdje je trebao obaviti pregled i snimiti rad srca. Pregled je obavljen, no ne i EKG jer u ambulanti nemaju aparat za to.

- Ostao sam u čudu i rekao sam im da ću ja kupiti uređaj, samo neka kažu koliko košta – rekao je Mato.

(Foto: HINA)

Obiteljska liječnica dr. Ružica Komadina i medicinska sestra gospodina Matu povezale su s ravnateljem Doma zdravlja u Požegi, Marijanom Višatickim. U razgovoru mu je ravnatelj rekao kako EKG koji bi zadovoljio potrebe košta oko deset tisuća kuna te je Mate Veić naručio i kupio EKG na kojemu će ovih dana ubrzo biti obavljeno i prvo snimanje.

- Sretan sam što pacijenti neće više trebati ići iz čaglinskog kraja u Požegu ili Slavonski Brod kako bi obavili snimanje i pregled – kaže Mato.

Mato Veić je povratnik iz Švicarske gdje je 30 godina radio, kako sam kaže, na svakakvim poslovima i gdje se namjeravao kratko zadržati. Nije išlo sve prema njegovom planu i ostao je raditi u Švicarskoj 30 godina.

(Foto: HINA)

- Došao sam ovdje u svoje selo, u mirovini sam i kod kuće tako pomalo radim. Koliko mogu pomognem svojoj rodbini. Pomogao bih ja svakome, ali kome danas možeš vjerovati?! Neradnike ne volim, a njih je danas puno. Ponosan sam što sam pomogao i svojoj ambulanti, a dakako da sam ponosan što sam pomogao i svojoj bolnici prošle godine – rekao je Mato koji je do sada primio priznanja i zahvalnice Požeško-slavonske županije i općine Čaglin te mjesnog DVD-a na što je posebno ponosan.