Veleposlanik Daniel Glunčić (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske) Veleposlanik Daniel Glunčić (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske)

"Poštovane predsjednice, poštovani predsjednici hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga, poštovani predstavnici hrvatske i gradišćansko-hrvatske zajednice u Austriji, čast mi je i zadovoljstvo ovim Vas putem srdačno pozdraviti i izvijestiti kako sam predajom kopije vjerodajnica šefu protokola austrijskog Ministarstva vanjskih poslova stupio na dužnost designiranog veleposlanika Republike Hrvatske u Beču.

U fokusu mojih veleposlaničkih aktivnosti bit će svakako i rad s udrugama koje predstavljaju snažnu sponu između Hrvatske i iseljene Hrvatske kao i između Hrvatske i Austrije. Stoga već sada najvljujem okupljanje u Veleposlanstvu na kojem ćemo se imati prilike i osobno upoznati i razmijeniti mišljenja. O datumu ćemo Vas pravovremeno informirati. Veselim se budućim susretima i zajedničkoj suradnji za dobrobit hrvatskog naroda i na jačanju austrijsko – hrvatskih veza“, istaknuo je designirani veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić, kojeg su neki od bečkih Hrvata imao prilike upoznati na svečanosti spuštanja kravate na pročelje hrvatskog Veleposlanstva u Beču 1. siječnja 2020. godine, simboličnog čina kojim je u nazočnosti hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana prigodno obilježen početak hrvatskoga predsjedanja Vijećem Europske unije. Tom prigodom ministar Grlić Radman i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, bili su, na poziv svojih austrijskih kolega, svečani gosti na Novogodišnjem koncertu u Beču.

Veleposlanik Glunčić i ministar Grlić Radman u Veleposlanstvu u Beču (Foto: Snježana Herek/Glas Hrvatske)