Pozivnica ( Screenshoot facebook) Pozivnica ( Screenshoot facebook)

Sudionici KRKA Ultra Challenge trče na četiri staze različitih duljina: 80, 53, 27 i 10 km, a svima je cilj na gradskoj plaži u Skradinu. Svaka je staza svojevrstan izazov, neovisno o duljini, i poseban doživljaj trčanja kroz nesvakidašnje prirodne ljepote. A drugi, viši cilj je dati sve od sebe, testirati svoju volju i snagu, kako bismo pomogli drugima, Jer svrha utrke je prikupljanje sredstava za istraživanje dijabetesa, uz jačanje svijesti o težini i raširenosti te bolesti u svijetu. Sve četiri staze prate tok rijeke Krke, od manastira Krka preko Roškoga slapa do Skradina, otkrivajući trkačima brojne znamenitosti i vidikovce, vrijedne pretrčanih kilometara.

Na prvom mjestu su djeca: organizatori utrke, švedska udruga Run Raisers i Atletski klub Šibenik, ovom utrkom prikupljaju sredstva od kotizacija za potporu Švedskoj zakladni za djecu oboljelu od dijabetesa, za istraživanje dijabetesa tipa 1 i za organizaciju sportskog kampa u Skradinu za obitelji s djecom koja boluju od te bolesti.

Najduža utrka, "Insane", starta u manastiru Krka, prolazi pored Manojlovačkog slapa, prelazi rijeku preko mosta na Brljanu, potom Roškog slapa pa se desnom obalom spušta do Skradina. "Crazy" i "Mad" utrke počinju niže i prate istu rutu, dok se najkraća, utrka „Happy“, u cijelosti trči na području prelijepog Skradina. Cijelim tim putem uz rijeku Krku trkači mogu uživati u vidikovcima koji su svojevrsna motivacija i nagrada nakon zahtjevnih uspona. Ova utrka na najljepši način povezuje cijeli tok rijeke Krke i brojne trkače koji će svoju volju i snagu usmjeriti u zajedničku borbu protiv dijabetesa, bolesti modernog čovjeka. Upravo je aktivan život iznimno važan za sve dijabetičare jer im pomaže u kontroli bolesti i regulaciji razine šećera u krvi, a u okruženju poput Nacionalnog parka "Krka" svima nam je lakše pokrenuti se.