Patricia Papić (Foto: Pixabay/screenshot/medizintechnik-cluster.at) Patricia Papić (Foto: Pixabay/screenshot/medizintechnik-cluster.at)

Mladim i iskusnim istraživačima nudi se potpora kako bi razvili svoje znanstveno-istraživačke karijere. Među njima je i 27-godišnja Hrvatica iz Linza Patricia Papić. Mlada molekularna biologinja koja već godinu dana radi u poslovnom klasteru medicinske tehnologije Business Upper Austria – Gospodarska agencija GmbH Gornja Austrija, fokusiranom na digitalno zdravlje i potporu tvrtkama, ne samo u toj austrijskoj pokrajini nego i cijeloj Austriji i inozemstvu. I to u sklopu projekta "DIGI-B-CUBE" obuhvaćenoga Okvirnim programom Europske unije za istraživanje i inovacije Horizon 2020.

- Projekt se bavi digitalizacijom medicinske dijagnostike i pruža potporu malim i srednjim poduzećima s tih područja u vrijednosnim bonovima do 60.000 eura. Dugoročni cilj je digitalizacija malih i srednjih poduzeća kako bi bila uspješnija i konkurentnija na austrijskom i inozemnim tržištima - kaže Patricia Papić.

Mlada hrvatska istraživačica, i sama svjesna da se jedino uz pomoć istraživanja Europske unije i poticanjem suradnje među istraživačkim timovima različitih zemalja može doći do vrhunskih inovacija, pozvala je sve zainteresirane za rad na projektu "DIGI-B-CUBE" te one koji traže partnere za navedeni projekt da se besplatno registriraju na portal digibcube.eu

Patricia Papić rođena je 1993. godine u Tomislavgradu u BiH. Molekularnu biologiju studirala je u Salzburgu i Linzu. Radila je i u GE Healthcare u gornjoaustrijskom gradiću Paschingu nedaleko Linza kao praktikantica za sigurnost, zdravlje i okoliš. Nakon toga se  vratila u Mozartov rodni grad gdje je radila kao asistentica i zamjena direktorici Žena austrijske Narodne stranke (ÖVP) u Salzburgu. Potom ponovno odlazi u Linz, gdje sada radi kao projektna menadžerica u klasteru medicinske tehnologije u austrijskoj saveznoj pokrajini Gornjoj Austriji.

(Fenix magazin)