Lucija Čunović i Maja Raguž. (Foto: Maja Raguž) Lucija Čunović i Maja Raguž. (Foto: Maja Raguž)

Jedna od takvih priča je i ona Karlovčanke Lucije Čunović koja studira u nizozemskom Deventeru. Ipak, ova mlada studentica turističkog menadžmenta kaže da joj je novo iskustvo sve nadoknadilo. 

Posljednju godinu srednje škole Lucija je obilazila turističke fakultete diljem Hrvatske znajući da se jednoga dana želi baviti turizmom. Budući studij tražila je i putem interneta te je odlučila, uz pristanak roditelja, otići studirati u inozemstvo. 

- Puno je razlike u održavanju i provedbi nastave u Hrvatskoj i u Nizozemskoj. Ondje, u Nizozemskoj, više se primjenjuje ono što teorijski naučimo. Traže od nas kritičko razmišljanje, što nisam prepoznala u Hrvatskoj. Mislim da je to najbitnija razlika. Imam i svoju mentoricu koja me vodi tijekom cijelog mog studija. Puno se radi u grupama, tijekom korone to je bilo malo kompliciranije, ali uspjeli smo se okupiti iako dolazimo iz različitih dijelova Europe i svijeta - ispričala je Lucija našoj Maji Raguž

Lucijin odabir fakulteta podržavaju i njeni roditelji jer, kako kažu, vidjeli su u njoj veliku želju za napretkom i usavršavanjem. Odličan prosjek koji je Lucija ostvarila na studiju turizma potvrda je kako mlada studentica nije pogriješila u svojemu odabiru te kako je potrebno iskoračiti, slijediti svoje snove, i naravno, uložiti trud koji je potreban za ostvarenje cilja.