Hrvatski dom u Montevideu (foto: Hrvatski dom Montevideo/ustupljena fotografija) Hrvatski dom u Montevideu (foto: Hrvatski dom Montevideo/ustupljena fotografija)

Dr. Eduardo Antonich, počasni konzul Republike Hrvatske u Montevideu, Urugvaju, ističe da je akcija domoljubna pomoć glavnom gradu Hrvatske od Hrvata iz dalekoga Urugvaja.

“Hrvatski dom u Montevideu, osnovan 1928. godine, nikada nije zaboravio ljubav prema svojoj domovini Hrvatskoj. Baš kao i prigodom poplava u Zagrebu 1964. godine, kada je sudjelovao s financijskom pomoći staroj domovini.

Danas je to još jednom učinio radi potresa koji je ove godine pogodio hrvatsku prijestolnicu. Iz toga razloga, organizirao je akciju prikupljanja sredstava pod nazivom “Pomozimo Zagrebu”, u kojoj je prikupljen iznos od 4.000 dolara. Ta su sredstva poslana na odgovarajući račun Ministarstva financija Republike Hrvatske.

foto: Pixabay

To je mali doprinos stare i domoljubne zajednice koja u dalekome Urugvaju ne zaboravlja svoje korijene. Radi se o suradnji Hrvata iz ovog dijela Južne Amerike, koji više od 90 godina nakon osnivanja hrvatskog društva, održavaju živim kulturu i tradiciju, a da pritom ne zaboravljaju Hrvatsku u onim trenucima kada ih matična zemlja treba.

Srdačan pozdrav od Hrvata iz dalekog Urugvaja” - ističe dr. Eduardo Antonich, počasni konzul Republike Hrvatske u urugvajskome glavnom gradu Montevideu.