Veleposlanica Marija Kapitanović i Petar Hacegan (foto: Veleposlanstvo RH, Bukurešt) Veleposlanica Marija Kapitanović i Petar Hacegan (foto: Veleposlanstvo RH, Bukurešt)

Petar Hacegan je predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Rumunjskoj, a odlikovala ga je 10. veljače tadašnja predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

Na maloj svečanosti organiziranoj u Veleposlanstvu u Bukureštu, veleposlanica Kapitanović je zahvalila Haceganu na radu, marljivosti, ustrajnosti u čuvanju jezika, kulture i veza s Hrvatskom, posebice kod mladih ljudi. - Vaš rad u svojstvu lektora hrvatskog jezika na Sveučilištu Zapad u Temišvaru pridonosi upoznavanju mladih s hrvatskim jezikom i civilizacijom te time doprinosi jačanju hrvatsko-rumunjskih veza - rekla je Veleposlanica.

Petar Hacegan (foto: Veleposlanstvo RH, Bukurešt)

Petar Hacegan, zahvalivši na odlikovanju, rekao je da mu je posebna čast i zadovoljstvo promicati hrvatski jezik i kulturu među novim generacijama Hrvata u Rumunjskoj i dati svoj doprinos jačanju hrvatsko-rumunjskih veza kroz svoj rad na Sveučilištu.