Foto: snimka zaslona/najava akcije Foto: snimka zaslona/najava akcije

Travnički Hrvati tako će biti prvi iz Bosne i Hercegovine koji će napraviti kuću jednoj obitelji na području Banovine, a sukladno primjerima dobre prakse pojedinih gradova u Republici Hrvatskoj odlučili su ići na ciljanu pomoć stradalima u Petrinji, Glini i Sisku. Prema informacijama s terena, od dežurnih službi i dužnosnika iz pogođenih sredina, Travničani su odlučili pomoći jednoj obitelji i preuzet će obvezu izgradnje jednog obiteljskog doma, od temelja do krova.

Akciju su već odlučili podržati i brojni Travničani, kako iz Travnika, tako i iseljeništva, pojedinačno, ali i kroz udruge u kojima djeluju. Također, i svi koji žele podržati ovu akciju materijalno moći će to učiniti uplatom na žiro račun Udruge "Čuvarice tradicije" 3386702240375660 i Devizni račun IBAN: BA393386704840392081, SWIFT: UNCRBA 22 – UniCredit Bank d.d., podružnica Travnik.

Za donaciju građevinskog i ostalog neophodnog materijala možete se prijaviti na broje telefona +387 (0)63 364 868, kontaktirati Ivu Kolendu – Cicu, koji će koordinirati akcijom.

- Tijekom narednih dana otići ćemo na teren te provjeriti stanje, donijeti odluku koju ćemo kuću obnoviti. U svakom slučaju to će biti višečlana obitelj, a svakako ćemo biti u dogovoru i s nadležnim institucijama u Republici Hrvatskoj. Cijeli postupak će biti potpuno transparentan, s izravnim i trenutnim informacijama kako bi građani mogli vidjeti kolika su sredstva prikupljena u određenom trenutku - potvrdio je za medije Ivo Kolenda – Cico.

Osim novčanih sredstava, u što većoj količini, osigurat će i potreban građevinski materijal, a izabrat će i građevinsku tvrtku koja će obaviti sve neophodne radove.

(Vitez.info)