Jadran Lazić (Foto: hrt.hr) Jadran Lazić (Foto: hrt.hr)

Krenuo je prije pedesetak godina iz Splita da bi preko Pariza stigao do Hollywooda gdje i danas prijateljuje s najvećim svjetskim zvijezdama. Uređuje monografiju koja će objediniti godine i godine uspješnog rada, a neki bi prokomentirali kako na temelju njegove životne priče može snimiti i igrani film.

Odlučio je poći u Pariz gdje je redom nailazio na odbijenice. "Gotovo nisam kao klošar završio ispod mosta", iskreno otkriva Lazić.

Fotografija glumice Charlotte Rampling bila je prekretnica njegove karijere.

- Pariz, hotel Lancaster, soba tristoineka, kuc-kuc, oni otvore, a ja kao u nijemom filmu. Nisam znao što da radim, nisam imao iskustva. Ona sjedi, puši cigarete. Snimio sam 3 filma i odnio gazdu koji je tad vidio "s kim ima posla" – prisjetio se Lazić.   

Ispred njegova objektiva prošle su mnogobrojne zvijezde iz glumačkog, političkog i estradnog svijeta tih godina. Sad se sa smiješkom prisjeća trenutka kad je sedam dana i noći čekao da Marlon Brando izađe iz hotela. 

Druge zanimljive priče iz života ovog poznatog splitskog fotografa pogledajte u HRT-ovoj televizijskoj emisiji "U svom filmu". 

U svom filmu: Jadran Lazić

U svom filmu: Jadran Lazić

51:00