Stipe Pervan s obitelji (Foto: osobna arhiva/s dopuštenjem) Stipe Pervan s obitelji (Foto: osobna arhiva/s dopuštenjem)

U svojoj poruci Stipe Pervan ističe:

“Santa Cruz de la Sierra je drugi po veličini grad u Boliviji i ima oko dva milijuna stanovnika.

Prije svega htio bih, premda sa zakašnjenjem, čestitati sretan i blagoslovljen Uskrs svim Hrvatima u domovini i u svijetu.

Drago mi je vidjeti da se Hrvatska dobro organizirala u borbi protiv koronavirusa. Želim još jedanput čestitati svim Hrvatima u Domovini na disciplini kao i na ujedinjenosti u ovoj jako teškoj situaciji koju provode čuvajući jedne druge.

U Boliviji su poduzeli mjere protiv koronavirusa na vrijeme. To je urodilo plodom te trenutačno nemamo puno mrtvih ljudi. Mjere u karanteni su takve da jedna osoba može izaći samo jedanput tjedno, i to od ponedjeljka do petka, kupiti hranu i druge potrebne stvari za kućanstvo. Subotom i nedjeljom apsolutno nitko ne može izaći iz svojih kuća, cijeli grad miruje i ulice su potpuno prazne.

Iskoristimo ovo vrijeme i ostanimo u našim kućama dok sve ovo ne prođe. Na taj način ćemo se solidarizirati jedni s drugima i pobijedit ćemo ovaj virus na vrijeme.

Pozdrav hrvatskom narodu i velika solidarnost s građanima grada Zagreba, Splita, Rijeke, Osijeka, Dubrovnika, Šibenika, Zadra i svim ostalim hrvatskim gradovima i mjestima.

Ja sam rođen u gradu Splitu, a podrijetlom sam iz mjesta Tijarice, nedaleko od grada Sinja u Dalmatinskoj zagori. U Boliviji živim i radim jedanaest godina u jednoj građevinskoj tvrtki. Volio bih jednog dana, kada budu bolja vremena, posjetiti Hrvatsku sa svojom obitelji.

Puno pozdrava iz daleke Bolivije šalje vam Stipe Pervan”.