(Foto: Danijela Stanojević) (Foto: Danijela Stanojević)

Sound Box je brand koji je osmislio, dizajnirao i plasirao na tržište 21-godišnji student elektrotehnike Dimitri Vinzenz Jerinić. Odrastajući uz oca Dietera Wilhema elektrotehničara, već sa sedam godina je naučio lemiti i spajati žice i napravio svoj prvi brodić na elektromotorni pogon. Svoj interes Vinzenz je proširio na robotiku, ali je maturirao upravo na temu prijenosnog zvučnika.

Prvi prijenosni zvučnik napravio je za zabavu i svoje prijatelje, kada su išli na maturalc, dosjetivši se načina slušanja glazbe u autobusu. Taj kofer bio je od prešanog papira i na 3,5 mm priključak za mobitel.

Student Dimitri Vinzenz Jerinić prilikom izrade prijenosnog zvučnika Sound Box. (Foto: Danijela Stanojević)

- Htio sam razveseliti prijatelje glasnim zvučnikom, da ne slušamo narodnjake na mobitelu – kaže Dimitri Vinzenz.

Cijeli autobus, i prijatelji i profesori, bili su oduševljeni jer je upravo taj kofer, tj. prijenosni zvučnik bio glasniji od ostalih zvučnika koje su imali, a koje su kupili u trgovinama. 

Vrativši se s maturalca, dobio je ideju da kožni antikni, starinski kofer pretvori u jednako tako atraktivan zvučnik. Kožni koferi zbog svojeg podatnog materijala i mekoće, trebali su drvenu konstrukciju pa je za to izabrao fino drvo, a koje sad proizvod čini još dekorativnijim i atraktivnijim. Dosjetio se i bluetooth povezivosti pa i tu mogućnost ugradio u rad zvučnika.

(Foto: Danijela Stanojević)

Studij elektrotehnike, Vinzeznzu je donio nova znanja i istraživanja pa je prijenosni zvučnik usavršio, dodavši mnoge detalje koji su pridonijeli kvaliteti i izvrsnosti pa je 2017. osnovao brand Sound Box.

Sound Box je dosegao zavidnu razinu kvalitete, dostatan da ga se slobodno, s punim povjerenjem u kvalitetu i privlačnost, plasira na tržište. Dimitri je trenutačno u potrazi za financijskom potporom zaljubljenika u glazbu i antikvitete. Uz takvu potporu, vjerojatno neće izostati ni širi interes tržišta pa bi se originalna hrvatska ideja i proizvod mogli plasirati izvan granica Hrvatske.