(Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Sveučilišni rektor prof. dr. Dragan Ljutić veliko je priznanje dobio zahvaljujući impresivnome životopisu, u kojemu je taj specijalist nefrolog nanizao velik broj impresivnih znanstvenih dostignuća, visokih funkcija na KBC-ovoj Klinici za unutarnje bolesti, ali i kao dugogodišnji sveučilišni profesor, iza kojega su brojna mentorstva, stručni i znanstveni radovi, izdani udžbenici, nastavni rad, javlja Slobodna Dalmacija.

Među poznatim Hrvatima koji su ranije primljeni u Europsku akademiju znanosti i umjetnosti (Alma Mater Europea) još su i prof. dr. Ivan Đikić i prof. dr. Velimir Srića

Europska akademija znanosti i umjetnosti je međunarodna akademska organizacija u koju je uključeno više od 1500 znanstvenika i umjetnika, a među njezinim članovima je i 29 nobelovaca.

Akademija je osnovana u Salzburgu 1990. godine, na inicijativu kirurga kardiologa Felixa Ungera. Članove nominira i bira Senat Akademije, a organizirani su u sedam znanstvenih disciplina: humanistika, medicina, umjetnost, prirodne znanosti, društvene znanosti, pravo i ekonomija, tehničke znanosti i znanosti o okolišu te svjetske religije.