Gabriel Uzelac, Eduardo Antonich, Maria Eugenia Torres Tonković, Guillermo Terrazas (Foto: osobne arhive/ustupljene fotografije/kolaž) Gabriel Uzelac, Eduardo Antonich, Maria Eugenia Torres Tonković, Guillermo Terrazas (Foto: osobne arhive/ustupljene fotografije/kolaž)

Eduardo Antonich iz Montevidea upućuje pozdrave hrvatskom narodu:- Iz dalekog Urugvaja, u Južnoj Americi, želim sve najbolje i vrlo uspješnu 2021. godinu svim Hrvatima u domovini i u svijetu - poručuje Eduardo Antonich, počasni konzul Republike Hrvatske u Montevideu, Urugvaju. 

María Eugenia Torres Tonković, Argentinka koja živi u Meksiku, šalje svoje molitve za Hrvatsku.

- Molimo se za Hrvatsku, za naše prijatelje i obitelj, da ih Gospa i Bog zaštite i čuvaju sigurni i zdravi. Oni su prisutni u našim molitvama i u našim srcima. Šaljem snagu i blagoslov - poručuje María Eugenia Torres Tonković, Argentinka s hrvatskim korijenima. 

Gabriel Uzelac, Paragvajac s hrvatskim korijenima, upućuje topli zagrljaj hrvatskom narodu.

- Topli pozdrav dragi sunarodnjaci, vi ćete napredovati kao i uvijek, ujedinjeni i prema naprijed. Uskoro ću živjeti u Hrvatskoj i podijelit ću svoju snagu sa svima vama. Iz Paragvaja vas šaljem srdačan zagrljaj - kaže Gabriel Uzelac, Paragvajac hrvatskoga podrijetla. 

Guillermo Terrazas, Argentinac hrvatskih korijena, šalje veliki zagrljaj svojoj obitelji i prijateljima koji žive u Hrvatskoj.

- Za svu hrvatsku braću koja prolaze, kao i svi drugi, veliki problem koronavirusa a zatim tragediju potresa u Zagrebu i kasnije u središtu zemlje, šaljemo sve snage. Nadam se da će sve ići dalje kako bismo se mogli opet vidjeti i kako bismo se vratili normalnom suživotu i mogli nastaviti s našim kulturnim, etničkim i ljudskim vezama. Iz Buenos Airesa za cijelu moju obitelj, za moju sestru koja živi u Zagrebu, za prijatelje i folkloraše koje poznajemo, veliki zagrljaj - ističe Guillermo Terrazas iz Hrvatskog narodnog ansambla Zrinski, Ansambla Bistrica i Društvo HR Tango iz Buenos Airesa, Argentina.